27.5 C
Charleroi
mardi, juin 18, 2024

RECENT

Hoe personeelstekort in de agri- en foodsector oplossen?

 

De agri- en foodsector in ons land is erg groot. Dat is ook noodzakelijk, want we behoren tot een van de belangrijkste exporteurs in Europa. Best een prestatie voor zo’n klein land. Helaas zien we ook bij ons dat er een steeds groter tekort aan personeel ontstaat. En dat terwijl de vraag naar producten blijft toenemen. Geen wonder, de wereldbevolking neemt in rap tempo toe. Dat resulteert in flinke uitdagingen binnen deze sector. Want hoe lossen we dit personeelstekort op? Hoe zorgen we ervoor dat we op grote schaal kunnen blijven produceren, zonder de juiste arbeidskrachten in dienst te hebben? Dat lijkt bijna een onmogelijke opgave te zijn.

Recruitment bureau inschakelen 

Wie over een goede opleiding binnen de agri- en foodsector beschikt, kan vandaag nog aan de slag. Er zijn ontelbaar veel vacatures beschikbaar. Helaas zijn er ook maar weinig mensen die ook echt aan de voorwaarden voldoen. Dit betekent dat de mensen die over de juiste opleiding beschikken niet alleen heel schaars, maar ook erg gewild zijn. Fijn voor hen, want zij beschikken over enorme baanzekerheid. Minder voor de ondernemers. Onderling heerst er immers een grote concurrentiestrijd, waardoor het bijna onmogelijk is om goede nieuwe krachten binnen te halen. Dit kost ongelooflijk veel tijd en energie en vaak ook nog eens niet met het gewenste resultaat.

Daarom is het tegenwoordig verstandiger om een recruitment bureau in te schakelen. Een bureau dat gespecialiseerd is binnen deze sector en over een geheel database vol professionals beschikt, zodat zij snel de juiste mensen aan jouw bedrijf kunnen koppelen. Gezien de werving & selectieprocedure al voor je wordt gedaan, bespaar jij enorm veel tijd en weet je ook nog eens zeker dat je de juiste kandidaat zult vinden.

Houd er wel rekening mee dat dergelijke bureaus meestal met interims werken. Dit zijn deskundigen die zich beschikbaar stellen voor kortlopende projecten en hierdoor van het ene bedrijf naar het andere bedrijf hoppen. Het gaat dus meestal niet om een langdurig dienstverband.

Technische innovaties 

Het nijpende personeelstekort en de groeiende wereldbevolking maakt ook dat er innovatieve oplossingen gecreëerd moeten worden. Hierbij zien we dat vooral op het gebied van techniek er hard gewerkt wordt. Wanneer het grootste werk machinaal gedaan kan worden, betekent dit uiteraard dat er minder arbeidslieden nodig zijn. Hierdoor zou de toenemende vraag beantwoord kunnen worden, zonder dat hiervoor heel veel nieuwe mensen aangetrokken moeten worden.

Toch brengt dit ook uitdagingen met zich mee. Veel bedrijven zijn hier namelijk nog niet op voorbereid. Ook doordat ze niet over de benodigde expertise beschikken om deze machines te kunnen bedienen. Dit betekent dat er de komende jaren nog hard gewerkt moet worden om deze technische innovaties door te voeren, maar naar verwachting zal dit zeker het toekomstbeeld van de sector domineren.

Samenwerken 

Door de handen in elkaar te slaan, kunnen de maatschappelijke en economische uitdagingen aangegaan worden. Samenwerken is tegenwoordig een absolute must en zal van belang blijven om de sector naar een hoger niveau te tillen.

Commentaires

Les commentaires sont en dessous de la publicité

👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

Latest Posts

A LIRE